Побудова сильної економіки. Екс-держсекретар США розповіла, на чому має сконцентруватися Україна

Побудова сильної економіки. Екс-держсекретар США розповіла, на чому має сконцентруватися Україна
Україна вже сьогодні може чимало зробити для того, щоб посилити свою демократію і економіку

«На жаль, ваш довгий кордон з Росією нікуди не зникне», - зауважила Кондоліза Райс

Проблеми сучасної України, яка зіткнулася з агресією Росії на своїй території, подібні до проблем Німеччини, розділеної надвоє після Другої світової війни, вважає Кондоліза Райс, 66-й державний секретар США. Про це вона заявила в інтерв'ю журналу «Новое время» у відповідь на прохання дати поради українській владі з урахуванням свого досвіду роботи радником президента США з питань безпеки (2001-2005).

«Це складне питання хоча б тому, що в України справді багато труднощів. Наприклад, ваше географічне положення. На жаль, ваш довгий кордон з Росією нікуди не зникне», - констатувала Райс.

У той же час вона запропонувала офіційному Києву зосередиться на моментах, які влади в силах контролювати.

«Україна вже сьогодні може чимало зробити для того, щоб посилити свою демократію і економіку, посилити свої збройні сили, боротися з корупцією», - навела приклади колишній керівник американської дипломатії.

Вона також нагадала, що США допомагають Україні з окремими видами озброєння, щоб країна могла захищати свої кордони.

«Це не тільки знак того, що відносини між країнами міцні, але і визнання, що українська армія добре підготовлена», - вважає Райс. На її думку, обороноздатність - ще один хороший приклад того, що Україна контролює і може покращувати.

«Росія зробила злочин, порушивши міжнародне законодавство, і це сьогодні зрозуміло всім. Україна ж зараз в чомусь схожа на Німеччину, яка після Другої світової війни була розділена на дві частини, але перемогла, збудувавши сильні економіку і демократію. Вам потрібно сконцентруватися на цьому», - переконана Райс.

Кондолі́за Райс - американський політик і дипломат, одна з лідерів Республіканської партії, 66-й державний секретар США (займала цю посаду з 26 січня 2005 до 20 січня 2009 рр.).

У серпні 2004 р. посіла перше місце в списку ста найвпливовіших жінок світу за версією журналу «Форбз» (Forbes). У 2006 р. увійшла до списку найвпливовіших людей планети за версією журналу «Тайм».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: