Польський дипломат: Варшава не хоче обирати героїв для України

Польський дипломат: Варшава не хоче обирати героїв для України
Польский прапор

Польська сторона винить Україну за зволікання створення спільного політичного механізму врегулювання спірних питань

Думки про те, що Варшава нібито хоче обирати для України героїв або прагне вплинути на зміст українських підручників з історії, є «абсолютно невиправданими». Про це заявив заступник голови міністерства закордонних справ Польщі Бартош Ціхоцький, передає Wpolityce.

«Польща не хоче обирати героїв для України. Однак ми не погодимося на те, щоб у поляків відібрали право на поховання їхніх близьких», — заявив політик.

Ціхоцький очолює міжурядову групу щодо історично-правового діалогу з Ізраїлем. Його запитали, чому б Польщі не створити аналогічну групу з Україною.

Ціхоцький заявив, що Київ «не привітав» польську пропозицію про створення спільного політичного механізму врегулювання цих питань.

«Обидві сторони мають якісь очікування один від одного або вимоги, так як пошук людських останків, ексгумація, реституція культурних цінностей», — додав заступник міністра.

Він підкреслив, що у контексті історично-культурних суперечок з Києвом Польща «не може погодитися» на призначення спеціальної комісії щодо цього лише за допомогою поправки до закону про Інститут нацпам’яті.

Нагадаємо, глава МЗС України Павло Клімкін не вірить, що польська влада в сьогоднішній реальності здатна скасувати оновлений закон про Інститут національної пам’яті, який передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: