Посол Британії закликала Росію вплинути на бойовиків на Донбасі

Посол Британії закликала Росію вплинути на бойовиків на Донбасі
Посол Британії в Україні Мелінда Сіммонс
Фото: РБК-УКраїна

Посол Британії сподівається, що мирні жителі на Донбасі побачать стійке зменшення насильства

Велика Британія вітає домовленість на рівні Тристоронньої контактної групи про всеосяжне припинення вогню на Донбасі. Росія повинна виконати свої зобов'язання.

Про це заявила посол Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

Британський посол закликала Росію вплинути на незаконні збройні формування на Донбасі, які вона підтримує, щоб досягти виконання досягнутих домовленостей про перемир'я.

«Дуже сподіваюсь, що їх (домовленості - ред.) буде втілено і мирні жителі на Донбасі побачать стійке зменшення насильства», - наголосила Сіммонс.

Як повідомлялося, Тристороння контактна група 22 липня під час засідання у форматі відеоконференції домовилася про встановлення повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі з 27 липня.

Зокрема, домовленостями передбачена заборона на наступальні та розвідувальні дії, заборона на застосування вогневих засобів, зокрема снайперського обладнання, та застосування дисциплінарних заходів за порушення режиму припинення вогню.

Нагадаємо, у суботу, 25 липня, бойовики на Донбасі 15 разів порушили режим припинення вогню. Підрозділи Збройних сил України вогонь у відповідь не відкривали.

До слова, Українські миротворці ООН прибувають на Донбас для контролю за дотриманням «тиші».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: