Садовий оголосив про скорочення понад 180 працівників Львівської міськради

Садовий оголосив про скорочення понад 180 працівників Львівської міськради
Загалом у виконавчих органах Львівської міської ради працюють 1810 осіб. Мер Львова не уточнив, хто саме потрапить під скорочення

У Львові вирішили оптимізувати чисельність працівників міської ради

У Львові через кризу, яка виникла внаслідок епідемії коронавірусу та вимушеного карантину, планують оптимізувати кількість працівників міськради, скоротивши штат на 181 особу.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

«За квітень ми очікуємо мінус 70 млн грн до місцевого бюджету. Це дуже велика втрата, вже болить голова, бо треба буде платити зарплату комунальникам, вчителям тощо. Тому ми прийняли не просте рішення - ми вирішили оптимізувати чисельність працівників міської ради, і ми зменшуємо її на 181 людину», - заявив міський голова Андрій Садовий.

Натомість, наголосив він, інфраструктурні проєкти буде збережено, бо вони дають можливість залучити людей до оплачуваної роботи, а також отримати податки у місцевий бюджет.

У сфері медицини мер відзначив важливість гідної оплати праці лікарів і медичних працівників, оснащення лікарні швидкої допомоги надсучасною лабораторією і створення у місті резервного фонду.

«Коли почався карантин, всі почали бігати: а де купити маски, амуніцію, комбінезони для наших лікарень? Чекати, коли привезуть з Китаю - це абсурдно, важливо все мати тут, у Львові, і виробляти тут, у Львові. Важливо мати резерв, щоб ми мали у запасі 2-3-4 млн тих самих масок», - переконаний львівський голова.

Зазначимо, що загалом у виконавчих органах Львівської міської ради працюють 1810 осіб, але наразі невідомо, чи кого саме зачепить скорочення.

Нагадаємо, у Львові скасували святкування дня міста через коронавірус.

За останніми даними, на Львівщині зареєстровано 317 випадків Covid-19. Померли 12 хворих, водночас 41 пацієнт одужав.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: