«Зміна курсу»: ексголова податкової Верланов прокоментував своє звільнення

«Зміна курсу»: ексголова податкової Верланов прокоментував своє звільнення

Сергій Верланов вважає, що жодних об’єктивних передумов для звільнення не було

Колишній очільник податкової досі не знає, хто саме ініціював його звільнення

Ексголова Державної податкової служби Сергій Верланов назвав своє звільнення «політичним рішенням», яке «не має жодного обґрунтування щодо ефективності».

Про це Верланов заявив в ефірі «Свободи слова Савіка Шустера».

Він вважає, що в Україні з 13-14 лютого, після зустрічі президента Зеленського з бізнесом, «трохи змінився курс та дискурс» у фінансово-економічному блоці.

«Я вважаю, що це, в першу чергу, є зміною курсу. Рішення досить політичні. Щодо себе - ці рішення не мають жодного обґрунтування щодо ефективності. Державна податкова служба вперше за вісім років в 2019 році виконала план», – пояснив експосадовець.

Колишній очільник податкової досі не знає, хто саме ініціював його звільнення, а його самого навіть не запросили на засідання Кабміну.

«У мене немає інформації, хто ініціював подання, тому що нас не кликали (на засідання Кабміну – ред). Думаю, що ми піднімемо ці матеріали, вони будуть у пресі завтра-післязавтра. Мене не запрошували. Я не був присутній на засіданні Кабінету міністрів», – розповів звільнений глава податкової.  

За словами Верланова, жодних консультацій з приводу цього рішення з ним не проводилось. Ексглава податкової також вважає, що жодних об’єктивних передумов для звільнення не було.

Він також повідомив, що подав заяву до Офісу генпрокурора проти колишнього міністра економіки Ігоря Уманського, звинувачуючи останнього у неправдивому повідомленні про злочин. 

Нагадаємо, ввечері 24 квітня на позачерговому засіданні Кабінет міністрів України звільнив Максима Нефьодова з посади голови державної митної служби. Крім того Кабмін звільнив голову Державної податкової служби Сергія Верланова.

Після цього Нефьодов опублікував світлину, на якій він позує у футболці з персонажем книги «Гаррі Поттер» і написом «Доббі – вільний»

За словами прем'єра, уряд планує найближчим часом призначити нових ефективних керівників у зазначені відомства.

Згодом в уряді назвали тимчасових очільників митної та податкової служб.

Колишній прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заступився за Нефьодова і Верланова та заявив про зачистку антикорупціонерів з уряду.

До слова, 24 квітня Рада створила слідчу комісію для перевірки заяв Уманського про податкові схеми.

Раніше голова комітету Верховної Ради з фінансів і податкової політики Данило Гетманцев спростував інформацію щодо недоотримання бюджетом 5 млрд від ПДВ. За його словами, звинувачення екс-міністра фінансів Ігоря Уманського є безпідставними та такими, що не знаходять підтвердження.

Крім того, глава ДПС Сергій Верланов в інтерв'ю «Обозревателю» заявив, що всі звинувачення «базуються виключно на вкидах неперевіреної інформації третіми особами, які й є, швидше за все, тими, хто десятиліттями годувалися на шахрайських схемах». За його словами, матеріали про податкові схемах давно перебувають у полі зору правоохоронних органів.

На початку квітня колишній міністр фінансів Ігор Уманський ініціював відставки глави податкової Сергія Верланова і глави митниці Максима Нефьодова. Відповідне подання він направив на главу уряду Дениса Шмигаля.

Уманський розкритикував роботу Митної служби і звинуватив голову Державної митної служби Максима Нефьодова у професійній непридатності. 

30 березня Рада звільнила міністра фінансів Ігоря Уманського.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: