«Скільки коштує патріотизм?» Європейське видання опублікувало скандальну статтю про українського депутата

«Скільки коштує патріотизм?» Європейське видання опублікувало скандальну статтю про українського депутата
Народний депутат України Сергій Рибалка 

Видання Neweurope звинуватило нардепа Рибалку в торгівлі на крові

Брюссельське видання Neweurope опублікувало скандальний матеріал про народного депутата України Сергія Рибалку і Радикальну партію, яку він представляє. На суд читачів представили історію збагачення депутатів на крові українців, які захищають Батьківщину в АТО. Головного спонсора партії Ляшко звинуватили в торгівлі з окупованими територіями і пряме фінансування терористів.

Стаття керуючого редактора Neweurope Теодороса Бенакіса під заголовком «Скільки коштує патріотизм: як депутат побудував бізнес на крові»вийшла по свіжих слідах оперативних заходів СБУ.

10 листопада співробітники Служби безпеки України провели допити в компаніях національного снекового гіганта корпорації S.Group, що належить Сергію Рибалці в рамках кримінального провадження за фактами фінансування терористів. За день до обшуків Верховна Рада звільнила Рибалку з посади голови фінансового комітету парламенту. Ініціатива була від Олега Ляшка, який, схоже, вже не в силах захищати головного спонсора своєї партії.

Посилаючись на матеріали слідства, автор видання розкрив схему бізнесу Рибалки, засудивши торгівлю його корпорації з окупантами України.

«Нещодавнє розслідування прокуратури та СБУ показало, що Риболовля активно торгує з сепаратистами, що окупували території Донецької та Луганської областей і Криму. В результаті слідчих дій правоохоронці встановили, що компанія «Снек Експорт», що входить в S.Group, налагодила подальшу процедуру своєї продукції. Співробітники компанії приховували дійсні обсяги виробництва від українських контрольних органів, а надлишки продавали на території ЛДНР і в Криму», — пише видання.

Автор матеріалу здивований, чому Рибалка ще не притягнутий до кримінальної відповідальності, а лише поплатився посадою в парламенті.

«Не дивлячись на те, що Рибалку зняли з посади голови комітету ВР, незважаючи на постійні скандали і торгівлю з сепаратистами, він все ще зберігає депутатську недоторканність. Його компанії продовжують виробництво продукції і заборонену торгівлю з ОРДЛО. Сам депутат продовжує з’являтися в ЗМІ, роздавати коментарі, і, судячи з його поведінки, абсолютно не боїться відповідальності. Ні кримінальної, ні політичної», — резюмує Бенакіс.

Він зазначив також, що Рибалка поводиться «як голлівудська зірка або наркобарон». У власності Рибалки знаходиться цілий автопарк дорогих ексклюзивних автомобілів і ряд престижних об'єктів нерухомості в Європі.

«Зокрема, в колекції депутата є Ferrari458 Italia, Aston Martin Rapide, Rolls-Royce Wraith, Range Rover, Lexus і Brabus GV12 800 Widestar. Загальна вартість автомобілів — нечувані 3,5 мільйона доларів», — пише Neweurope.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: