Сьогодні – сьома річниця катастрофи рейсу MH17 на Донбасі

Сьогодні – сьома річниця катастрофи рейсу MH17 на Донбасі
17 липня 2014 р. у небі над Донецькою областю російські терористи збили пасажирський літак «Boeing-777» компанії «Malaysia Airlines»
Фото з відкритих джерел

Рідні загиблих і посольства їхніх країн проведуть жалобні акції

Сьогодні минає сім років з часу катастрофи над зоною збройного конфлікту на Донбасі малайзійського літака «Боїнг-777» рейсу MH17, в результаті якої загинули 298 людей. Сьогодні рідні загиблих і посольства їхніх країн проведуть жалобні акції.

Нагадаємо, 17 липня 2014 р. у небі над Донецькою областю російські терористи збили пасажирський літак «Boeing-777» компанії «Malaysia Airlines», який виконував рейс за маршрутом Амстердам – Куала-Лумпур.

Авіасудно з Нідерландів до Малайзії не долетіло, оскільки над м. Торез було знищене російським зенітно-ракетним комплексом «Бук». Всі 298 членів екіпажу і пасажирів, серед них – 80 дітей, загинули.

Нагадаємо, Спільна слідча група (JIT), яка розслідувала катастрофу MH17 на Донбасі, відхилила покази двох свідків. Вони стверджували, що ракета була запущена нібито з боку Амвросіївки, яка на липень 2014 року була під контролем України.

Раніше один зі свідків у справі про збиття боїнга МН17 заявив, що бачив «Бук» і випущену ракету. Чоловік був у складі розвідгрупи сепаратиста Леоніда Харченка, який є одним із підсудних у цій справі.

Боїнг, який летів із Амстердама в Куала-Лумпур, збили на тимчасово окупованій території Донеччині у липні 2014-го року. Всі пасажири та екіпаж літака загинули.

Цього тижня на суді в Гаазі у справі про катастрофу MH17 на Донбасі голландські експерти повідомили про витяг з тіл загиблих і їх речей 370 металевих фрагментів. За словами судді, літак перебував у справному стані, а екіпаж був підготовлений до польоту. Також на суді в Гаазі показали фото уламків ракети «Бук», яка могла збити літак. Передбачається, що цю ракету привезли на окупований Донбас російські війська.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: