У Гройсмана планують направити українських консулів до Ростова-на-Дону

У Гройсмана планують направити українських консулів до Ростова-на-Дону

В уряді планують подати пропозиції стосовно того, аби надіслати своїх консулів до Ростова-на-Дону.

Кабінет міністрів розглядає пропозиції щодо направлення українських консулів до Ростова-на-Дону для захисту ув'язнених українців.

Про це повідомила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе в ефірі «5 каналу».

Наразі в уряді планують подати пропозиції стосовно того, аби надіслати своїх консулів до Ростова-на-Дону.

«У нас є необхідність у тому, щоб наші консули були в Ростові. Через те, що 5 з них вислали з Росії, для нас важливо сьогодні захищати громадян, які зараз або перебувають у в'язницях РФ, або просто перебувають на території РФ», - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Якщо ж Росія попросить дзеркально повернути стільки ж російських дипломатів, це може бути найпростіший сценарій, заявила віце-прем’єр-міністр.

«Ми можемо спроектувати, що може сказати РФ, але до процесу прийняття остаточного рішення має відбутися повна оцінка того, чи це можливо, чи це неможливо», - пояснила вона.

Під час усього процесу Україна однозначно діятиме у співпраці з партнерами.

«Тому це не буде окремий крок України, що буде самостійно розв'язувати ці питання напряму тільки безпосередньо у двосторонньому режимі з РФ. Ми долучилися, що є надзвичайно важливо, до єдиних дій західної цивілізації, щодо вислання так званих дипломатів РФ, а по суті - шпигунів, і тому це не є просто крок, що відірваний від широкого міжнародного контексту, і ми й далі діятимемо в міжнародному контексті»,  - заявила Климпуш-Цинцадзе.

Раніше стало відомо, що Росія висилає вісьмох українських дипломатів із посольства в Москві та п'ятьох — з консульства у Ростові-на-Дону.

Відзначимо, 26 березня Адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття останнього дипломатичного форпосту Москви на західному узбережжі країни, в Сіетлі.

Україна на знак солідарності з Британією і трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС видворила 13 російських дипломатів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: