Україна арештувала ще одне судно окупантів

Україна арештувала ще одне судно окупантів

Кримська прокуратура арештувала судно Trans Services Maritime, яке незаконно видобувало пісок

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про арешт ще одного судна російських окупантів, які видобували український пісок. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

«Прокуратурою АР Крим здійснюється процесуальне керівництво за фактом здійснення незаконного видобутку піску в районі Каркінітської затоки Чорного моря (заповідник «Лебедині острови») на тимчасово окупованих територіях. Встановлено, що незаконний видобуток веде судно-земснаряд з портом приписки місто Туапсе, РФ, що належить кампанії Trans Services Maritime», - написав він.

За словами генпрокурора, в традиціях Росії крадений пісок використовувався для незаконного будівництва Окупантського мосту в районі Керчі.

«Водночас, кампанія-розкрадач без жодних проблем сумління веде свій бізнес, зокрема - іншими суднами, що регулярно заходять на територію України. Відтак, для відшкодування збитків у зазначеному кримінальному провадженні, 10.04.2018 ухвалою слідчого судді задоволено клопотання прокуратури АР Крим щодо арешту судна підозрюваної кампанії країни-агресора», - додав Луценко.

Нагадаємо, Державна прикордонна служба України заявила, що затримала 25 березня в Азовському морі корабель під прапором Росії з 10 людьми на борту, у всіх були паспорти громадян Росії, видані в Керчі (місті в анексованому Росією Криму).

У ДПСУ зазначили, що судно порушило порядок виїзду з окупованої території України. Його відконвоювали до Бердянська.

Прокуратура Криму заявила, що порушила кримінальне провадження за фактом виходу рибальського судна «Норд» із закритого Києвом порту анексованого міста Керч.

Москва вимагає від Києва негайно відпустити екіпаж, заявили в МЗС Росії.

30 березня суд арештував рибальське судно «Норд» із окупованого Криму

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: