Україна повинна виробити антидот щодо Росії – Безсмертний

Україна повинна виробити антидот щодо Росії – Безсмертний
Роман Безсмертний

Політик вважає, що світ і Європа нарешті зрозуміли, що відбувається з Україною з волі Росії

Україна мала шанс на міжнародному рівні – у США та в Європі – вийти з ініціативами, які б допомогли стримати агресію Росії, проте досі не скористалася ним. Про це в ефірі «Українського радіо» сказав український політик, екс-віце-прем’єр-міністр Роман Безсмертний.

«Мене більше цікавить не Росія з тим чи іншим керівником на чолі, а те, як Україна виробляє протидію, антидот щодо Росії. Наскільки вона єдина в протистоянні можливим експансіям – військовим, гуманітарним, економічним», – сказав він.  

Якщо українське суспільство з початком російської агресії  згуртувалося, то держава, на думку Безсмертного, повністю втратила свою провідну роль. «Якщо суспільство реагує на зовнішні подразники, а держава – ні, то це означає, що проблема в системі організації влади, в адекватності державних інститутів суспільним настроям. Це лікується виборами», – підсумував він.  

Політик вважає, що світ і Європа нарешті зрозуміли, що відбувається з Україною з волі Росії. «Дуже приємно, що Лондон і Вашингтон єдині в цьому відношенні. Континентальна Європа в цій ситуації координуватиме свої дії з Великобританією та США. Але погано, що її й надалі буде продовжувати трусити», – зауважив він.

Безсмертний переконаний, що швидкий розвиток подій у США та Великій Британії має спонукати Україну бути ініціативною. І таким чином стати суб’єктом, а не об’єктом на міжнародній арені. «Країні потрібна і формальна, і тактична взаємодія з Вашингтоном та Лондоном, яка б не залишила її наодинці. Затиснута між проблемним Європейським союзом та агресором, Україна знаходиться в небезпеці розшматування між Російською Федерацією і тими європейськими країнами, які сьогодні не можуть знайти собі місця в європейському домі», – сказав він

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: