В Amnesty International переконують: критика Києва не означає роботу на Москву

В Amnesty International переконують: критика Києва не означає роботу на Москву

У правозахисній організації розказали, як вони критикують інші країни

Виконавчий директор Amnesty International Україна Оксана Покальчук запевняє: якщо її організація критикує Україну, то це не означає, що вона не критикує інші країни. І це не означає, що Amnesty International працює на Москву, Нью-Йорк, Лондон чи ще на когось. На цьому Покальчук наголосила в інтерв’ю «Главкому».

«Ми критикуємо не тільки Україну, наша організація критикує кожну країну, в якій ми знаходимось: чи то Ізраїль, чи то Польща, чи Угорщина. Щодо Угорщини наша критика стосується зокрема їхнього закону про іноземних агентів, подібного до російського», - говорить правозахисниця.

Покальчук пригадує, як минулого року офіс Amnesty International майже закрили в Москві.

«Ви знаєте, скільки заяв щотижня ми випускаємо з критикою російської влади? Я особисто їздила в Ростов-на-Дону на слухання справи Емір-Усейна Куку (члена Кримської контактної групи з прав людини, якого арештувала окупаційна влада у Криму на початку 2016-го року – «Главком»). Було небезпечно, страшно, але це була наша робота, яка має прекрасний результат. Ми добиваємося того, щоб дипломати місії Європейського союзу в Росії їздили і особисто моніторили справи в Ростові-на-Дону», - запевнила Покальчук.

Детальніше читайте в матеріалі «Главкома»: Оксана Покальчук: Якщо Amnesty International критикує Київ, це не означає, що ми працюємо на Москву, Лондон чи Нью-Йорк

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: