В Amnesty International пояснили, чому критикують українську владу за «вбивство Бабченка»

В Amnesty International пояснили, чому критикують українську владу за «вбивство Бабченка»
Оксана Покальчук, виконавчий директор Amnesty International Україна

«Попри те що МВС, прокуратура говорять про якісь дії, розслідування, ми не бачимо значного прогресу»

Міжнародна організація Amnesty International після повідомлення про «вбивство» журналіста Аркадія Бабченка зробила заяву про те, що цей злочин підриває авторитет української влади. А коли силовики заявили, що це було інсценуванням, організація зробила ще одну критичну заяву - мовляв, в Україні не розслідуються вбивства журналістів. Оксана Покальчук, виконавчий директор Amnesty International Україна, пояснила в інтерв’ю «Главкому», чим зумовлене таке ставлення.

«Попри те що МВС, прокуратура говорять про якісь дії, розслідування, ми не бачимо значного прогресу. Ми згадали про ті справи, які досі залишаються недостатньо розслідуваними або не доведені до логічного завершення. Тобто нікого не притягнуто до відповідальності. Конкретно у своїй заяві ми згадали дві справи, одна з них - убивство Павла Шеремети», - говорить Покальчук.

За її словами, якщо у справі Бабченка в подальшому відбуватиметься ефективне розслідування, а суд притягне винуватців до відповідальності – це буде важливе досягнення.

«Проте це все одно не привід забувати про ті справи, які не розслідувані досі», - говорить вона.

Директор Amnesty International підкреслює: щодо ситуації з Бабченком, у організації бракує інформації, щоби зараз реагувати по суті.

«Коли правоохоронці знайдуть вбивць, а процес розслідування буде прозорим і ефективним, ми будемо таке тільки вітати», - резюмувала Покальчук.

Нагадаємо, одне з українських видань 5 червня оприлюднило список з 47 українських журналістів і блогерів, яким, за версією СБУ, загрожує смерть від рук кілерів, яких винаймають спецслужби РФ.

Детальніше читайте в інтерв’ю «Главкома»: Оксана Покальчук: Якщо Amnesty International критикує Київ, це не означає, що ми працюємо на Москву, Лондон чи Нью-Йорк

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: