Вчорашнім голосуванням в Київоблраді намагаються захистити корупційні схеми, - експерт

Вчорашнім голосуванням в Київоблраді намагаються захистити корупційні схеми, - експерт
Засідання Київської обласної ради, архівне фото

За думку експерта, голосування за визнанням незадовільної роботи Київоблдержадміністрації спрямоване на захист корупційних схем

Вчорашнє голосування в Київській обласній раді за визнанням незадовільної роботи Київоблдержадміністрації в частині фінансування цільових програм, є політичною грою, спрямованою на захист корупційних схем певних груп впливу.

Таку думку висловив політичний експерт і блогер Кирило Сазонов на своїй сторінці у Facebook.

«Місяць тому губернатор Київщини Олександр Горган зробив досить жорстку заяву, в якій анонсував обшуки, арешти і ув'язнення чиновників обласного рівня, замішаних у корупційних схемах. Вчора, 5 вересня, він повідомив на своїй сторінці у Facebook про те, що адміністрація області закінчила перевірку сотень об'єктів інфраструктури на будівництво і ремонт яких були виділені гроші. І, за його словами, результати виявили махінації на сотні мільйонів гривень. Бюджетні кошти на школи, садки, лікарні та дороги в містах та селах Київщини розподіляються не на місцевому, а в кращих традиціях радянської системи - обласному рівні. В совку завжди «столиця» вирішувала, що важливіше побудувати або відремонтувати в селі або місті і більш того, самі призначали того, хто буде виконувати роботи і звичайно ж самі себе перевіряли. Вся ця стара система вже давно довела свою неспроможність, але, на жаль, вона до цих пір продовжує працювати в Україні. Як результат - тотальне злодійство і розруха. І ясна річ, що намагатися змінити таку систему - це все одно, що розворушити осине гніздо. Може вийти «собі дорожче», - пише Сазонов.

Блогер додав, що відразу ж після різких заяв губернатора про багатомільйонні корупційні схеми Київоблрада провела голосування і з другої спроби набралася необхідна кількість голосів за рішення про незадовільну роботу Київоблдержадміністрації в частині фінансування цільових програм.

«Акцент необхідно зробити не так на кількості депутатів, а на їх складі. Звичайно ж, переважна більшість голосуючих - БЮТ, їх підтримав Опозиційний Блок, «Свобода», «Самопоміч» і «Укроп». Чим гірша ситуація в обладміністрації - тим краще для них. Оскільки це їх шанс збільшити свій вплив. Радикали утрималися, проявивши адекватну політичну позицію», - повідомив він.

Сазонов зазначає, що в цій ситуації зрозумілі дії БЮТ і Опоблока, не до кінця зрозуміла позиція «Самопомочі», верхівка партії виступає за європейську модель управління, демократію, той же Садовій виступає проти узурпації влади і підтримує децентралізацію.

«Тобто, за логікою, вони повинні підтримати ініціативу губернатора віддати містам і селам право розподіляти бюджетні гроші. А це і є справжня децентралізація - коли громада села сама вирішує що їм більше потрібно: школа або лікарня, дороги або садки - їм на місцях видніше. Але, після того, як глава Київщини анонсував цю ініціативу, вони виходять і голосують проти нього. Проаналізувавши ситуацію, стає чітко зрозуміло, що всі ці голосування - це ніщо інше, як політичні ігри, в яких певні групи впливу захищають свої корупційні схеми. Створюється відчуття, що у опозиційних партій бажання не поліпшити якось життя людей, а будь-якими способами прийти до влади, розширивши свій вплив», - зазначив експерт.

«При наявних недоліках глави Київщини, ініціатива про розподіл коштів на місцях - правильна, так живе весь західний світ. Більш того, з боку деяких «топлячих» за демократію партій, які активно виступають за персональне голосування було помічено кнопкодавство. Людей не вистачало, голосування треба було провести будь-якими способами. Провели. Сподіваюся ця інформація найближчим часом спливе в ЗМІ, щоб їм не кортіло», - резюмував Кирило Сазонов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: