Абетки жестової мови з фотографіями зірок отримають всі українські школи

Абетки жестової мови з фотографіями зірок отримають всі українські школи
Міністр освіти і науки Лілія Гриневич

У фотопроекті, покликаному популяризувати вивчення жестової мови, 33 відомих діячі культури жестами передають літери українського алфавіту

Кожна з 16 200 українських шкіл отримає «зіркову абетку», яка руками популярних українців розшифровує алфавіт жестовою мовою.

Це передбачає Меморандум про співпрацю в розбудові інклюзивного суспільства та популяризації жестової мови, який 27 вересня підписали Міністерство освіти й науки та громадська організація «Відчуй», повідомляє прес-служба МОН.

«Сьогодні щонайменше 223 тисяч людей спілкується жестовою мовою. Це робить її однією із найвживаніших в Україні. Завдяки співпраці з ГО «Відчуй» ми зможемо поширити цю інформацію в усіх школах України і, можливо, навіть заохотити молоде покоління вчити жестову мову», – зазначила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Загалом меморандум передбачає значно ширшу співпрацю між ГО «Відчуй» та МОН.

Зокрема, у документі прописана співпраця в межах проекту «Коли тиша заговорила», що направлений на розвиток толерантності та популяризацію інклюзії серед педпрацівників та учнів шкіл.

«Я хотів би подякувати Лілії Михайлівні за підтримку, бо завдяки їй було реалізовано багато ініціатив. Сьогодні тут тиша справді заговорила, і це має велике значення для багатьох наших співгромадян», – сказав очільник ГО «Відчуй» Андрій Пишний. 

У фотопроекті, покликаному популяризувати вивчення жестової мови, 33 відомих діячі культури жестами передають літери українського алфавіту.

Серед тих, хто долучився, – футболісти Андрій Шевченко й Олександр Шовковський, співачки Джамала й Саша Кольцова, ведучі Маша Єфросиніна та Катя Осадча.

Також участь у проекті взяли Сергій Бабкін, Олександр Шуров, Дмитро Монатік, Андрій Хливнюк, Юрій Горбунов, Остап Ступка, Віра Брежнєва, Настя Каменських, Ольга Фреймут, Володимир Зеленський та інші зірки.

27 вересня у «Мистецькому арсеналі» в Києві відкрилася виставка «Зіркова Абетка». Окрім фотографій, там можна переглянути кліп на пісню «Відчуй» Артема Пивоварова та перевірити свій слух.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: