Міносвіти відкриє служби «шкільних ревізорів» у кожній області

Міносвіти відкриє служби «шкільних ревізорів» у кожній області

Перші територіальні органи планується утворити в шести регіонах

Державна служба якості освіти (ДСЯО), що централізовано відповідає за дотримання якості освіти та освітніх стандартів, матиме власне представництво в кожній області України та м. Києві.

Відповідне рішення про утворення територіальних органів Державної служби якості освіти прийняв Кабінет міністрів, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

«Держслужба якості – ідеологічно нова структура. Її основне завдання – не покарання винних, а допомога закладу, керівництву, вчителям у підвищенні якості їхньої діяльності та якості результатів навчання учнів. ДСЯО та її територіальні органи, насамперед, надаватимуть рекомендації щодо організації внутрішньої системи забезпечення якості освіти, проводитимуть інституційний аудит, затверджуватимуть за результатами експертизи освітні програми шкіл та братимуть активну участь у сертифікації педагогічних працівників», – пояснила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Перші територіальні органи планується утворити в шести регіонах: Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській, Одеській, Харківській областях та м. Києві. Уже до кінця січня 2019 року Держслужба проведе конкурси на заміщення вакантних посад керівників та заступників керівників цих органів.

Очікується, що впродовж 2019 року такі структурні підрозділи Державної служби якості освіти запрацюють в усіх областях України. Наразі формується також штат центрального апарату ДСЯО.

Усі працівники Держслужби та її територіальних органів матимуть статус держслужбовців. Як результат, відбір на роботу відбуватиметься на конкурсних засадах та за низкою жорстких вимог Закону «Про державну службу».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: