Мовне питання: Гриневич проведе переговори з експертами Венеційської комісії

Мовне питання: Гриневич проведе переговори з експертами Венеційської комісії
Міністр освіти і науки Лілія Гриневич

Висновки Венеційської комісії щодо закону про освіту очікуються 11 грудня

Висновок Венеційської комісії щодо мовної статті закону України «Про освіту» можна очікувати приблизно 11 грудня. Про це повідомила міністр освіти та науки України Лілія Гриневич.

«Офіційні рекомендації будуть винесені на сесії Венеційської комісії в грудні. Орієнтовно вони мають бути оприлюднені 11 грудня», – повідомила міністр в ефірі телеканалу «112 Україна».

Гриневич відкидає вірогідність того, що рекомендації комісії можуть суперечити інтересам України.

«Думаю, такого не трапиться. Ми спілкуватимемось із експертами, пояснюватимемо, що ми запобігаємо дискримінації дітей, які навчаються у школах нацменшин», – підкреслила вона.

За її словами, попередніх висновків наразі немає. «Ми написали нашу аргументації до комісії, чому саме така стаття і чому ми вважаємо, що ми не порушуємо наших міжнародних зобов'язань, не порушуємо Конституцію України», – повідомила Гриневич.

Вона зазначила, що 31 жовтня проведе переговори із шістьма експертами Венеційської комісії. «Ми будемо спілкуватися про всі нюанси і наші аргументи щодо статті про мову освіти. Я буду готова відповідати на питання експертів», – наголосила міністр.

Нагадуємо, що на початку вересня Верховна Рада ухвалила Закон «Про освіту», один з пунктів — переведення шкільної освіти в Україні на українську мову.

Це викликало обурення у представників окремих меншин переважно на Західній Україні. На їх підтримку виступили уряди Румунії і Угорщини.

.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: