У Міносвіти пояснили, як цього року змінилось державне замовлення у вишах

У Міносвіти пояснили, як цього року змінилось державне замовлення у вишах
Міністр освіти і науки Лілія Гриневич
Фото прес-служби Міносвіти

За словами Гриневич, Міністерство освіти, зокрема, щороку зменшує держзамовлення за спеціальністю «Право»

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич розповіла в інтерв’ю «Главкому», як цьогоріч змінилась структура держзамовлення у вишах. Зазначимо, що серед спеціальностей, у яких найбільше зацікавлена держава – медицина, комп’ютерні науки та правознавство.

«Правознавство, до речі, ми кожного року скорочуємо, а цього року ще й не дали державне замовлення на заочне навчання. Враховуючи ситуацію та потреби ринку праці, приблизно на 5% в абсолютних величинах було зменшено замовлення за спеціальністю «Право», - зазначила Гриневич.

За її словами, зменшено також держзамовлення за галузями знань «Управління та адміністрування» – приблизно на 5,7% в абсолютних величинах, «Соціальні та поведінкові науки»  – приблизно на 13,4%, спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – приблизно на 9%.

«Збільшуємо ми держзамовлення з інших спеціальностей. Так, для вишів, які знаходяться в сфері управління МОН було збільшено державне замовлення для підготовки вчителів – до 17,6% від загального обсягу держзамовлення, за галуззями знань «Аграрні науки та продовольство» та «Інформаційні технології», - додала міністр.

Очільниця Міносвіти також повідомила, що замовлення для природничих наук зросло на 2,4% в абсолютних показниках порівняно з минулим роком, математики та статистики – на 4,4%, удвічі збільшено обсяг держзамовлення на спеціальність «Матеріалознавство».

Детальніше читайте в інтерв’ю: Лілія Гриневич: Отримавши освіту в ПТУ, можна заробляти більше, ніж після вишу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: