Університет «Львівська політехніка» перейде на інтернет-навчання

Університет «Львівська політехніка» перейде на інтернет-навчання
Фото: lp.edu.ua

Щоб зекономити на опаленні, «Львівська політехніка» переведе всіх студентів на дистанційне навчання

Найбільший львівський університет «Львівська політехніка» планує перевести у лютому наступного року всіх студентів на дистанційне навчання. Про це повідомляє ZAXID.NET.

Окрім того, протягом зимової сесії у січні усі заліки і іспити студенти здаватимуть лише у чотирьох з понад десятка навчальних корпусів університету. Усі ці заходи адміністрація університету застосовує задля скорочення витрат на опалення. Схожу реорганізацію навчального процесу через подорожчання газу на 40% планують і інші українські університети.

Як уточнив проректор НУ «ЛП» Олег Давидчак, протягом сесії, яка у «Львівській політехніці» триває з 25 грудня до 27 січня, усі студенти складатимуть іспити у чотирьох корпусах. Зараз в університеті навчається приблизно 25 тис. студентів, і задля того, щоб усі змогли скласти іспити та заліки у чотирьох корпусах, в університеті розробили спеціальний графік.

Після завершення сесії студентів чекають заслужені два тижні канікул, а от уже з 12 лютого вони мали б повернутись на навчання. Проте наступні три тижні, до 3 березня включно, студенти теж проведуть вдома. При цьому вони будуть зобов'язані дотримуватись навчальної програми та виконувати завдання викладачів. За словами проректора Олега Давидчака, надсилати виконані роботи та комунікувати з викладачами студенти зможуть дистанційно.

«Віртуальне навчальне середовище – це сервер, де розміщені методичні навчальні розробки, у тому числі студенти можуть завантажувати туди свої роботи, індивідуальні завдання і викладач має змогу перевіряти ці роботи. Також викладач має змогу надавати консультації та комунікувати з студентами», – пояснив Олег Давидчак .

Він також запевнив, що мінімізація використання газу не торкнеться університетських гуртожитків, і студенти зможуть надалі там проживати протягом трьох тижнів самостійного навчання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: