Вчені дослідили, що коти можуть заражати один одного коронавірусом

Вчені дослідили, що коти можуть заражати один одного коронавірусом

Під час лабораторного експерименту інфіковані коронавірусом коти виявилися здатними заражати коронавіурсом здорових котів

У заражених тварин не було симптомів Covid-19

Під час експерименту дослідники заразили трьох котів коронавірусом, взятим у людей. Потім кожну з інфікованих кішок помістили разом зі здоровими тваринами. Через п'ять днів коронавірус був виявлений у всіх трьох котів, які були раніше здоровими. Про це повідомляє apnews

Жодна із  шести заражених тварин не демонструвала симптоми Covid-19. «Не було ні чхання, ні кашлю, у цих котів не піднімалася температура і не знижувалася вага. Господар тварини нічого б не помітив», - розповів один із авторів дослідження, експерт-вірусолог Пітер Гальфманн. Він закликав не цілувати тварин і протирати поверхні в будинку.

Дослідники вважають, що результат експерименту свідчить про те, що потрібно ще  вивчати можливість потенційного передання вірусу від кота до людини. Одночасно Американська ветеринарна медична асоціація (AVMA) у своїй заяві зазначає, що навіть якщо тварину могли навмисне заразити в лабораторії, це «не означає, що її буде легко заражено тим самим вірусом у природних умовах».

Раніше повідомляли, що у нью-йоркському зоопарку Бронкса коронавірусом заразилася тигриця.

Також вчені з Вуханського інституту вірусології та Хуачжунского сільськогосподарського університету виявили, що кішки здатні виробляти антитіла до COVID-19: у 15 зі 102 досліджених кішок виявили антитіла до коронавірусу SARS-CoV-2.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: