Адвокат вважає тиском клопотання про відсторонення суддів

Адвокат вважає тиском клопотання про відсторонення суддів
Адвокат заявив, що під час обшуків ОАСК в липні 2019 ніяких речових доказів, слідів злочинів виявлено не було

Дії правоохоронців - це створення перешкод для ухвалення законного і об'єктивного правосудного рішення судами апеляційних інстанцій - Заєць

Юрист і адвокат Андрій Заєць вважає, що внесення до Вищої ради правосуддя клопотань про відсторонення суддів Окружного адмінсуду Києва є ні чим іншим, як тиском з метою вплинути на суддів апеляційного суду, які переглядають рішення суддів ОАСК.

Про це він сказав Українським Новинам.

«Яка мета звернення з клопотанням про відсторонення голови суду? На мій погляд, це прогнозовані дії правоохоронців - створення перешкод для ухвалення законного і об'єктивного правосудного рішення судами апеляційних інстанцій, які на сьогоднішній день переглядають рішення, прийняті суддями ОАСК як суддями першої інстанції за позовами до ВККС. На сьогоднішній день ці рішення не набрали чинності і на них подано апеляційні скарги. Це тиск на суд. У разі усунення тих суддів, які приймали рішення як судді першої інстанції, для суддів апеляційної інстанції це вже буде знак, що до них теж можуть застосувати такі самі заходи», - сказав Заєць.

Адвокат провів аналогію між обшуками, які були проведені в ОАСК в липні 2019 і обшуками ще в 2015 році.

«І в одному, і в іншому випадку правоохоронні органи ставили за мету не розслідувати ці справи і встановити факти кримінальних правопорушень, а виключно з метою тиску на суд. Тоді оперативна зйомка проходила онлайн. В ході слідчих дій тоді у 2015 році і зараз ніяких речових доказів, слідів злочинів виявлено не було», - сказав адвокат.

Як повідомлялося, Вища рада правосуддя 20 серпня розгляне відсторонення Вовка від посади голови Окружного суду Києва.

Захист Вовка заявила, що запобіжний захід голові Окружного адмінсуду Києва Вовку не розглядається.

Раніше Генпрокуратура повідомила про підозру Вовку і ще двом суддям Окружного адмінсуду Києва і судді з Одеси у втручанні в діяльність держорганів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: