Друга громада на Рівненщині перейшла до Православної церкви України

Друга громада на Рівненщині перейшла до Православної церкви України
За перехід проголосували 58 членів громади

Рішення про перехід було ухвалено одноголосно

Релігійна громада села Урвенна Здолбунівського району Рівненської області ухвалила рішення про свій перехід до Православної церкви України. Про це повідомив голова Здолбунівської районної державної адміністрації Сергій Кондрачук.

За його словами, рішення про перехід було ухвалено на зборах парафіян у неділю, 20 січня.

«На зборах розглядалося питання щодо переходу вищезазначеної релігійної громади до єдиної, помісної, канонічної (визнаної Константинополем) Православної церкви України (тобто приймалося рішення про зміну підлеглості). Присутні - 58 членів релігійної громади. «За» перехід в ПЦУ - 58 осіб, присутніх на парафіяльних зборах», - повідомив посадовець у Facebook.

Поки невідомо, чи підтримає це рішення настоятель храму Казанської Ікони Богоматері.

«Він або підтримає прагнення і волевиявлення своєї пастви, разом з нею приєднався до Православної церкви України та надалі залишатиметься правити у храмі Казанської Ікони Богоматері села Урвенна, або громада буде просити Рівненську єпархію призначити їй нового настоятеля», - сказано у повідомленні.

Як відзначає видання ЧаРівне.інфо, збори з питання переходу були призначені ще на четвер, 15:00. Але голосування не відбулося, бо у село приїхали представники РПЦ в Україні з Межиріцького монастиря і влаштували хресний хід.

Першою у Рівненській області про перехід до Православної церкви України оголосила громада Хрестовоздвиженського храму села Деражне Костопільського району.

Нагадаємо, на Донбасі та Луганщині стався перший перехід священика з РПЦ в Україні до Православної церкви в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: