Ексдепутат звинуватив міністра Кликлія в тому, що українці застрягли в Еміратах

Ексдепутат звинуватив міністра Кликлія в тому, що українці застрягли в Еміратах
Позиція Владислава Криклія прямо порушує Конституцію України, де сказано, що український громадянин не може бути позбавлений права в будь-який час повернутися в Україну, - ексдепутат

300 українців не можуть вилетіти з Еміратів, бо міністр інфрастуктури не дає літакам згоди на виліт, - Ємець

Міністр інфраструктури Владислав Криклій не дає згоду на виліт двох літаків, що повинні були повернути в Україну з ОАЕ з понад 300 українців. Про це заявив ексдепутат Верховної Ради Леонід Ємець.

Зазначається, що неофіційно ходять чутки про закриття таким чином дірок в бюджеті приватних українських авіакомпаній. 

«Один рейс FlyDubai повинен був вилетіти з Дубаї 25 квітня, ще один - AirArabia з Шарджі 28 квітня. Цими рейсами повинні були прилетіти не туристи, а громадяни, які працювали в ОАЕ. Через карантин вони втратили роботу і не можуть залишитися, оскільки в ОАЕ високі ціни на житло та проживання», - зазначив Ємець.

За словами колишнього нардепа, для першого рейсу такий дозвіл спочатку дали, а потім в день вильоту забрали. Так само до останнього тягнули і з іншим рейсом. Ніякого пояснення, чому така позиція міністерства, нікому не надано.

«Всі ці люди через українське посольство знайшли літаки, повністю оплатили рейс в один бік і підписали згоду на добровільну обсервацію. Вони також проплатили проживання в санаторії «Жовтень» під Конча-Заспою і домовилися про супровід поліції до місця обсервації. Вони не можуть з Дубаї і Еміратів дійти пішки або доїхати на машині, у них є один шлях - літаком. І єдине, що їх не пускає додому, це відмова міністра Криклія дати їм дозвіл на переліт», - заявив колишній нардеп.

Ємець наголосив, що така позиція Криклія прямо порушує Конституцію України, де сказано, що український громадянин не може бути позбавлений права в будь-який час повернутися в Україну.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: