Зниження транспортних тарифів. Ексміністр пояснив, чому проблема не зрушила з місця

Зниження транспортних тарифів. Ексміністр  пояснив, чому проблема не зрушила з місця
Внаслідок постійного підвищення транспортних тарифів, які й без того є найвищими серед європейських країн, Україна втрачає свій транзитний потенціал, - ексміністр

Хабарництво і корупція є першопричиною того, що ніхто не займається зниженням транспортних тарифів

Хабарництво і корупція є першопричиною небажання влади займатись зниженням транспортних тарифів та розвитком транзитного потенціалу держави. Про це заявив ексміністр економіки Володимир Лановий.

«Хабарництво і корупція є першопричиною того, що ніхто не хоче займатися вдосконаленням системи, зниженням тарифів. Всіх влаштовує те, що із портів, із різних інших транспортних систем хабарі передаються в міністерство, в Кабінет міністрів, в інші органи влади. Це факти, які я чув сам на засіданнях Кабінету міністрів в свій час. Так що ніхто не хоче вдосконалювати систему, всі думають, що я ненадовго, але своє візьму», - сказав Лановий.

Ексміністр також зазначив, що внаслідок постійного підвищення транспортних тарифів, які й без того є найвищими серед європейських країн, Україна втрачає свій транзитний потенціал.

«Товаропотоки, вантажопотоки, які мають іти через Україну, через Чорне море, через Одесу, обходять. Давно вже є тенденція, коли ці потоки пішли через Балтійське море, через Естонію, через Польщу, в тих портах зовсім інші умови. Це як приклад, що Україна, замість того, щоб створювати можливості для транзиту, займається високими поборами», - пояснив Лановий.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що не вдасться обійтися без збільшення тарифів «Укрзалізниці» на вантажоперевезення, зазначивши при цьому, що затвердження нового договору на надання «Укрзалізницею» послуг з організації перевезень вантажів відклали до липня.

У свою чергу народний депутат, член парламентського комітету з питань транспорту та інфраструктури Костянтин Бондарєв заявив, що підняття тарифів «Укрзалізницею» на вантажоперевезення буде катастрофою для підприємств-експортерів, наголосивши, що це призведе до подорожчання їх продукції і втрати конкурентоспроможності на світових ринках.

Водночас ексміністр інфраструктури Володимир Омелян вважає, що підвищення «Укрзалізницею» тарифів на вантажні перевезення, ініційоване Міністерством інфраструктури, в умовах кризи є непродуманим кроком, оскільки це завдасть удару по експортоорієнтованим підприємствам. На думку Омеляна, серед головних недоліків роботи міністерства інфраструктури зараз є сумнівна кадрова політика та масштабна корупція.

Як повідомлялося, ексміністр Омелян побачив катастрофу на «Укрзалізниці».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: