Європейське агентство внесло українські аеропорти у список небезпечних з огляду на Cоvid-19

Європейське агентство внесло українські аеропорти у список небезпечних з огляду на Cоvid-19

Авіаперевізники повинні проводити обов'язкове знезараження літаків

У список потрапили аеропорти Бориспіль, «Київ» (Жуляни) і Чернівці

Європейське агентство з безпеки авіації (EASA) внесло українські аеропорти в Київській та Чернівецькій областях в список розташованих у небезпечних регіонах щодо Covid-19. Це аеропорт Бориспіль, «Київ» (Жуляни) і Чернівці.

Зміни зафіксовані в 12-й версії додатку від 12 травня, які почнуть діяти з 14 травня, – повідомляє avianews.

Внесення в цей список не означає заборони на польоти в Європу, але у авіакомпаній з'являються додаткові вимоги з дезінфекції літаків.

Зокрема, авіаперевізники повинні проводити обов'язкове знезараження салонів повітряних суден після кожного рейсу з аеропортів, розташованих в регіонах ризику.

У разі, якщо авіакомпанія використовує дезінфікуючі засоби тривалої дії, обробка може бути відкладена. Однак в будь-якому випадку вона повинна бути проведена не пізніше 24 годин після вильоту з аеропорту в зоні ризику.

У список небезпечних EASA вносить держави, ґрунтуючись на доступній інформації від Всесвітньої організації охорони здоров'я, керівництва Європейського центру по запобіганню і контролю захворювань і регіональних органів охорони здоров'я.

За даними Міністерства охорони здоров'я України на 13 травня, Київ, Київська область і Чернівецька область увійшли в список регіонів з найбільшим рівнем виявлених випадків коронавірусної інфекції.

 

Крім українських аеропортів в додаток також внесені всі або деякі повітряні ворота Бельгії, Франції, Німеччини, Ірландії, Італії, Нідерландів, Португалії, Іспанії, Швеції, Швейцарії, Великобританії, Росії, Білорусі, Канади, США, Туреччини, ОАЕ, Індії, Японії та інших країн. З повним списком можна ознайомитися на сайті EASA.

 

Директива EASA щодо обов'язкової дезінфекції після виконання рейсів з регіонів ризику набула чинності 16 березня 2020 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: