Коронавірус і курортний сезон: куди українцям поїхати на море цього літа

Коронавірус і курортний сезон: куди українцям поїхати на море цього літа
Уже на травневі свята люди відпочивали на пляжах на півдні України

Вже зараз є вільний доступ на пляжі в Одеській і Херсонській областях

Готелі та місцеві мешканці Херсонської та Одеської областей вже думають про відкриття курортного сезону. Вже зараз можна забронювати житло у приватному секторі чи номер у готелі.

Про це розповів ведучий програми «Kyiv morning show» на радіо «Київ 98 FM» Ігор Сємьонич.

Він обдзвонив людей, що здають житло відпочиваючим, і ряд готелів. «Як виявилося, всюди ціни на рівні минулого року. Наприклад, в Затоці ціни за квартиру на сім'ю з трьох осіб - в середньому 50 доларів на добу. У Херсоні номери в готелі на трьох 1350-1600 гривень. Але, думаю, при бронюванні зараз можна торгуватися з власниками. Справа в тому, що спочатку розмови, як правило, орендодавці ще намагаються набити ціну, тобто не зізнаються, що насправді зараз замовлень мало, але потім вже розколюються», - каже Ігор Сємьонич.

Однак охочим відпочити на морі в цьому році ведучий порадив все ж таки бронювати місця вже зараз, бо потім ціни можуть піднятися, щоб компенсувати втрати за простій.

Також він з'ясував, що в більшості готелів Херсонської та Одеської областей до відкриття курортного сезону ще не готувалися. Втім, як говорять власники, як тільки влада дозволить зняти карантин, на підготовку їм знадобиться лише кілька днів.

При цьому вже зараз є вільний доступ на пляжі в Затоці, Кароліно-Бугазі, Залізному Порту. Уже на травневі свята люди спокійно там відпочивали. Правда, багато поліцейських патрулюють пляжі, але людей дотримуватися «маскового режиму» вони не змушували.

«Найбільше мене, як людину, яка добре знає ці місця, хвилюють заходи безпеки. У цьому сенсі, до речі, думаю, будуть більше затребувані квартири, ніж готелі. Адже в приватній оселі є можливість дистанціюватися і самостійно готувати їжу на кухні. І не турбуватися, чи дотримуються всіх правил безпеки в ресторанах. З іншого боку, на херсонському узбережжі немає жодної «цивілізованої» клініки. З медичним забезпеченням тут завжди було погано і навряд чи останнім часом щось кардинально змінилося. Я просто жахаюся при думці, якщо станеться в розпал сезону спалах захворювання на морі. Це буде реальний треш», - говорить ведучий.

Також він провів опитування серед киян-слухачів своєї програми щодо того, чи планують вони цього літа поїздку на море і куди. Велика частина опитаних не визначилася. Люди не знають, чи можливо взагалі щось планувати в цьому році, і просто чекають, як будуть далі розвиватися події.

До слова, провідний світовий постачальник туристичних послуг TUI Group оголосив про скорочення 8 тисяч своїх працівників у відділеннях по всьому світу. Так компанія намагається впоратися з фінансовими втратами через пандемію коронавірусу, яка завдала збитків туристичному сектору.

Разом з тим на тлі кризи через втрату прибутків Таїланд почне стягувати податок з туристів

Як відомо, Туреччина планує відкрити туристичний сезон наприкінці травня, а у червні розпочати приймати іноземців.

Натомість, іноземні туристи не зможуть відпочити в Іспанії влітку 2020 року. Причина – пандемія Covid-19. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: