Лідер українських греко-католиків висловив сум з приводу поведінки православного священика у Запоріжжі

Лідер українських греко-католиків висловив сум з приводу поведінки православного священика у Запоріжжі
Глава Української Греко-Католицької Церкви Святослав (Шевчук)
Фото з відкритих джерел

«Добрий пастир не засуджує людину»

Глава Української Греко-Католицької Церкви Святослав (Шевчук) стверджує, що цілком не розуміє тих аргументів, якими виправдовує себе Московська церква після скандального випадкуу Запоріжжі. Про це він заявив у коментарі телеканалу «Еспресо».

«Я цілком не розумію тих аргументів, які буцімто спираються на якісь богословські засади, за допомогою яких намагаються виправдати таку поведінку. Ми вважаємо, що не тільки можна, а й потрібно молитися за членів інших Церков України. Думаємо, що не тільки можна, а й потрібно шукати все те, що допомогло б людині наблизитися до Бога, особливо в суспільстві, яке потребує духовної настанови і в якому є так багато болю. Мета священика — полегшити ці страждання. Добрий пастир не засуджує людину, але шукає «загублену овечку»», — сказав Глава УГКЦ.

Святослав також додав, що йому сумно через те, що таке сталося. «Думаю, що це буде добрим уроком для всіх, зокрема для священнослужителів, як не потрібно чинити», — сказав він.

Нагадаємо, на початку січня у Запоріжжі стався скандальний інцидент, коли священик Московського патріархату відмовився відспівувати хлопчика, хрещеного у храмі УПЦ КП. Дитина у святкові дні загинула при шокуючих обставинах: чоловік-самогубця вистрибнув із вікна багатоповерхівки і упав на хлопчика, який у цей момент перебував на вулиці з батьком.

Читайте також матеріал «Главкома» Московська церква пішла проти Євангелія. Священнослужителі різних конфесій коментують скандал у Запоріжжі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: