Міноборони розпочало перевірку харчування у військових частинах

Міноборони розпочало перевірку харчування у військових частинах
Зазначається, що перевірки харчування у військових частинах здійснюватимуться регулярно в різних регіонах України без попередження військових частин і постачальників
фото: АрміяInform

До перевірок залучено представників Міноборони, ЗСУ, Державного оператора тилу, а також фахівців ветеринарної медицини

Міністерство оборони України розпочало перевірку системи організації харчування військовослужбовців на північному, східному та південному напрямках. Про це повідомила пресслужба відомства.

Згідно з повідомленням, до перевірок залучено представників Міноборони, ЗСУ, Державного оператора тилу, а також фахівців ветеринарної медицини.

«Інспекція охоплює всі ключові етапи – від умов зберігання продуктів на складах постачальників до безпосередньої організації процесу харчування у військових частинах, які виконують бойові завдання», – прокоментував заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Про результати всіх перевірок Міноборони обіцяє поінформував громадськість окремо.

У відомстві також додали, що такі перевірки здійснюватимуть регулярно в різних регіонах України без попередження військових частин і постачальників.

Нагадаємо, Державний оператор тилу запускає оновлену модель постачання харчування ЗСУ. На початку 2025 року Державний оператор тилу (ДОТ) працюватиме одночасно за «старою» і новою моделями постачання. Про це йшлося на заході, який ДОТ разом з міністерством аграрної політики провели стосовно продовольчого забезпечення Збройних Сил України.  У своєму виступі перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький заявив, що українські агровиробники можуть забезпечити до 95% потреб у продовольстві українських Сил оборони.

До слова, Міністерство оборони України оголосило про зміну підходу до формування сухпайків для військовослужбовців. Відтепер асортимент розширять, щоб врахувати релігійні, медичні та етичні потреби військових. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: