Не буде жодних вагомих рішень до отримання Томосу – Епіфаній

Не буде жодних вагомих рішень до отримання Томосу – Епіфаній
Митрополит Епіфаній розповів про подальші кроки нової церкви 

Митрополит Епіфаній пояснив, що саме томос від Вселенського патріарха надасть новій церкві юридичного статусу

До отримання томосу від Вселенського патріарха новостворена Православна церква України не буде ухвалювати жодних вагомих рішень. Про це повідомив її новообраний голова, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

«До отримання томосу ми не будемо ухвалювати жодних вагомих рішень», — сказав Епіфаній.

Він додав, що саме томос від Вселенського патріарха надасть церкві юридичного статусу.

«Тобто томос — це той документ, який нас оформить юридично, як автокефальну, незалежну церкву. Після цього документу ми будемо формувати усі відповідні органи, які будуть керувати та брати участь у розбудові цієї церкви», — додав Епіфаній.

Нагадаємо, 15 грудня на Об’єднавчому соборі у Києві обрали голову єдиної Української православної церкви, ним став єпископ Української православної церкви Київського патріархату Епіфаній.

Вселенський патріарх Варфоломій уже запросив новообраного предстоятеля єдиної Української православної церкви, митрополита Переяславського та Білоцерківського Епіфанія до Стамбула для вручення томосу.

Ім‘я Блаженнішого Епіфанія було виголошене серед імен предстоятелів на літургії у Патріаршому соборі св. Георгія на Фанарі у присутності Вселенського патріарха Варфоломія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: