Позачергове засідання Ради відбудеться 16 квітня

Позачергове засідання Ради відбудеться 16 квітня
До порядку денного цього засідання планують включити законопроєкт про спрощення процедури розгляду проєктів законів у другому читанні

Нардеп зазначив, що засідання має розпочатися о 13:00

Позачергове засідання Верховної Ради відбудеться у четвер, 16 квітня. Про це у своєму Telegram-каналі написав депутат ВР від фракції «Слуга народу» Олександр Качура.

Нардеп зазначив, що засідання має розпочатися о 13:00.

«Позачергове засідання Верховної Ради призначається на чистий четвер, післязавтра, 16 квітня на 13:00. Будемо чистити регламент від поправочного спаму», - написав нардеп.

Нагадаємо, раніше перший заступник глави комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк написав, що в середу, 15 квітня, позачергове засідання Верховної ради може не відбутися.

Як повідомлялося, до порядку денного цього засідання планують включити законопроєкт №1043 «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури», яким пропонується спрощення процедури розгляду проєктів законів у другому читанні.

Ці зміни до Регламенту передбачають: у випадку, коли до законопроєкту вноситься більше поправок, ніж у ньому є пунктів, але не менше 500 поправок, він може розглядатися за спеціальною процедурою. Її може ініціювати не менше 150 депутатів, які звертаються з таким клопотанням до голови Верховної Ради. Рішення ж про розгляд за спецпроцедурою може прийняти лише парламент – 226 голосами. Така процедура означає, що кожна фракція та група може наполягати на розгляді п’яти поправок, а депутат – на розгляді однієї, неврахованої комітетом, поправки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: