П’ятеро побратимів нацгвардійця Марківа виступили на суді в Італії

П’ятеро побратимів нацгвардійця Марківа виступили на суді в Італії

Засідання суду у справі Віталія Марківа

Фото: МВС України

Нацгвардійці розповіли в суді у Павії «про особливості військової служби і характеру бойових операцій на початку російської агресії на Донбасі»

Виконувач обов’язків командувача Нацгвардії генерал-лейтенант Микола Балан та четверо нинішніх і колишніх нацгвардійців виступили в суді в Італії на захист свого побратима Віталія Марківа, якого підозрюють у вбивстві на Донбасі італійського фоторепортера Андреа Роккеллі.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Нацгвардійці розповіли в суді у Павії «про особливості військової служби і характеру бойових операцій на початку російської агресії на Донбасі».

«За свідченнями українських військових, Віталій Марків не причетний до загибелі італійського репортера Андреа Рокеллі 24 травня 2014 року. У гвардійському підрозділі тоді не було важкої зброї, а саме мінометів, вогнем яких могло бути вбито потерпілого іноземного фотографа», - йдеться у повідомленні.

Також свідки зазначили, що Марків охороняв телевежу на Карачуні у секторі відповідальності, протилежному від місця загибелі італійського репортера.

На засідання суду також приїхав глава МВС Арсен Аваков.

Нагадаємо, підсудному в Італії українському бійцю Нацгвардії Віталію Марківу 18 січня вперше дали слово на суді у справі про вбивство італійського фоторепортера на Донбасі навесні 2014 року.

Раніше  міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков обговорив з послом Італії справу нацгвардійця Марківа.

Як відомо, у липні 2017 року в Італії за підозрою в причетності до вбивства на Донбасі фоторепортера Андреа Роккелі арештували українського військового Віталія Марківа. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: