Шість країн відмовили: посол розповів, як з Аргентини евакуювали українців

Шість країн відмовили: посол розповів, як з Аргентини евакуювали українців
Допомогти українцям згодилася Туреччина
Фото: Андрій Сибіга, Facebook

Шість країн, які направили літаки за своїми співвітчизниками, і до яких українська сторона звернулась з проханням сприяти в поверненні наших громадян з Аргентини, відмовили

Туреччина допомогла евакуювати з Аргентини дев’ятьох громадян України. Пр оце повідомив у Facebook надзвичайний та повноважний посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

«Я це називаю справжнє стратегічне партнерство в дії, як і в багатьох інших важливих питаннях двостороннього порядку денного. Як результат, наші посольства в Аргентині підготували та погодили список дев’яти українців, які сьогодні вранці вилетіли до Туреччини», - повідомив посол.

За його словами, українці вже прибули до Стамбула, звідки через Мінськ полетять до України.

Посол розповів, що в Аргентині вимушено застряли українці, яким потрібно було повернутись додому. Прямого сполучення з Україною зараз немає. Шість країн, які направили літаки за своїми співвітчизниками, і до яких українська сторона звернулась з проханням сприяти в поверненні наших громадян з Аргентини, нам відмовили.

«Ми також звернулися і до МЗС Туреччини із проханням розглянути можливість допуску громадян України на спеціальний евакуаційний рейс турецьких авіаліній, що організовувався турецькою владою для своїх краян, з Буенос Айроса. І в цьому випадку ми отримали позитивну відповідь, за що дуже вдячні», - повідомив дипломат.

Літак «Турецьких авіаліній» мав прилетіти до Анкари, але згодом маршрут було змінено й українці прибули до Стамбула, де ними опікується Генеральне консульство України. Далі евакуйовані полетять додому транзитом через Мінськ.

Раніше Польща допомогла повернутися громадянам України, які застрягли в Марокко через карантинні заходи, введені у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: