Шмигаль заявив, що наступні два роки Україна буде жити в умовах боротьби з коронавірусом

Шмигаль заявив, що наступні два роки Україна буде жити в умовах боротьби з коронавірусом
Денис Шмигаль попередив, що Україні доведеться вчитися жити в нових умовах протистояння Cjvid-19

«Потрібно вчитися жити в нових умовах», – сказав прем'єр-міністр України

В умовах боротьби з коронавірусом ВООЗ передбачає, і Україна з цим погоджується, що наступні два роки буде жити в умовах протистояння Covid-19 і збереження життя та здоров'я українських громадян.

«Тому не має бути ілюзій, що в травні місяці закінчився карантин і ми всі вийшли і все забули», – сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю РБК-Україна.

«Всі країни, які успішно здолали перший пік захворюваності, сьогодні стоять на порозі наступних піків, в тому числі в Китаї є повторні хвилі. І в інших країнах, які ніби першу хвилю пройшли і ніби вже її здолали, сьогодні вже спостерігають за початком другої хвилі захворюваності. Тому ілюзії, що Україні вдалося втримати першу хвилю і все в порядку, немає. Потрібно вчитися жити в нових умовах», – сказав прем'єр-міністр України.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль виокремив три рівні карантину та розповів про особливості кожного з них. «Ми сьогодні запроваджуємо певні визначення карантинних заходів та необхідності їх запровадження в рівнях - жовтий, помаранчевий, червоний», – розповів Денис Шмигаль. Жовтий рівень:ситуація помірна, м'які умови карантину, основні галузі працюють. Помаранчевий рівень: кількість хворих починає зростати, є один або два летальних випадки, регіон з зафіксованими випадками локалізують і закривають.Червоний рівень: Lockdown, регіон чи країна фактично закриваються повністю.

Станом на 9:00 22 квітня в Україні зафіксовано 467 нових випадків коронавірусу, це на 52 випадки більше ніж учора. З 467 людей, що захворіли за останню добу, дітей – 32 (вчора 25), медиків – 107 (вчора 64). Одужали – 57, померли – 13 (вчора 10). Загалом хворих – 6592, померли – 174, одужали – 424.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: