У Конгресі США вшанували пам'ять Аміни Окуєвої

У Конгресі США вшанували пам'ять Аміни Окуєвої
Аміна Окуєва

«Аміна - одна з багатьох жертв російського вторгнення до України і таємних спроб зупинити борців за свободу». – заявила конгресмен Каптур

У Палаті представників Конгресу США під час промови, присвяченої жертвам вбивств, пов’язаних з Кремлем, конгресмен Марсі Каптур зазначила, що вимагає правосуддя для Аміни Окуєвої та заявила про солідарність з іншими борцями за свободу в Україні.

«Аміна - одна з багатьох жертв російського вторгнення до України і таємних спроб зупинити борців за свободу. Цей перелік включає Миколу Андрущенка, Миколу Волкова, Дениса Вороненкова та багатьох інших, хто віддав своє життя в боротьбі за свободу», - наголосила Каптур.

Вбивство Аміни «показало світові, що ворог демократії ні перед чим не зупиниться, щоб примусити мовчати тих, хто захищає волю та справедливість», - йдеться в заяві.

Вона наголосила, що «Путін є теперішнім диктатором в довгому ряду таких же і, на жаль, ця темна історія від Сталіна до Путіна продовжується і сьогодні».

«Людям доброї волі важко уявити глибину аморальності до якої ладні опуститись російські зловмисні диктатори для задоволення вузьких, дріб’язкових інтересів невеликої групи за рахунок більшості», - заявила вона.

У своїй промові Каптур згадала книгу Тімоті Снайдера під назвою «Криваві землі», в якій він пише про людську трагедію багатьох поколінь, яку принесли російські диктатори, зазначаючи, що 14 млн цивільних – жінок, дітей, сімей загинуло від російських рук в Центральній та Східній Європі.

«Промовисто, що сам Путін писав, що його дід був кухарем, якому довіряв сам Сталін. Він працював з монстром тиранії. Це той кокон, який породив російського Путіна», - йдеться в заяві Каптур.

У своїй промові конгресмен згадала за яких обставин була вбита Окуєва. Напад на неї і її чоловіка Адама Осмаєва вона назвала «боягузливим нападом з-позаду кущів».

Нагадаємо, 30 жовтня ввечері автомобіль, в якому їхала доброволець АТО Аміна Окуєва, був обстріляний на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської області. В результаті отриманих поранень Аміна загинула, її чоловік Адам Осмаєв отримав поранення.

Нардеп Ігор Мосійчук заявив, що його помічниця Окуєва була убита пострілом в голову.  

Внаслідок збройного нападу, в якому загинула Окуєва, її чоловік Осмаєв отримав кульове поранення в ногу.

В мережі також з’явилися фото та відео з місця вбивства Окуєвої під Києвом.

Слідчі розповіли, що по автомобілю Аміни Окуєвої злочинці випустили півтора десятка куль, п’ять з них влучили в активістку.

Раніше Осмаєв заявив, що розраховує на успішне завершення розслідування щодо убивства під Києвом свої дружини Аміни Окуєвої.

Нагадаємо, Аміну Окуєву поховали у Дніпрі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: