У «Слузі народу» запропонували перейменувати День захисника України

У «Слузі народу» запропонували перейменувати День захисника України
День захисника Украї́ни відзначається 14 жовтня

«День захисника України» пропонується перейменувати на «День захисників України» для гендерно-збалансованого висвітленню ролі військовослужбовців обох статей, - нарлеп

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №2325 «Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України», у якому пропонується змінити назву державного свята «День захисника України» на «День захисників України»

«За» законопроєкт проголосував 261 народний депутат.

«Пропонується внести зміни до абзацу дев’ятого частини першої статті 73 Кодексу законів про працю України, а саме змінити назву державного свята «День захисника України» на «День захисників України», - йдеться у пояснювальній записці.

Як зауважує автор законопроєкту, народний депутат з фракції «Слуга народу» Марина Бардіна, ухвалення цього законопроєкту сприятиме гендерно-збалансованому висвітленню ролі військовослужбовців обох статей на військовій службі та належному вшануванню жінок та чоловіків — захисників незалежності і територіальної цілісності України.

До відома, День захисника Украї́ни відзначається 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. З 2015 року є державним святом і неробочим днем.

Свято День захисника України встановлене, як державне 14 жовтня 2014 р. указом президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: