У законопроекті «Про адвокатуру» відсутні корупційні ризики, - нардеп

У законопроекті «Про адвокатуру» відсутні корупційні ризики, - нардеп
Сергій Алєксєєв відзначив, що в законопроекті 9055 є низка спірних питань, проте їх можна врегулювати під час його доопрацювання 

Законопроект «Про адвокатуру» прогресивний та піднімає стандарти адвокатської діяльності до європейського рівня, - вважає Алєксєєв

У законопроекті 9055 «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» відсутні корупційні ризики. Про це у коментарі телеканалу «Право TV» сказав заступник голови комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя, народний депутат Сергій Алєксєєв, коментуючи перевірку законопроекту НАЗК.

За словами нардепа, Transparency International назвала законопроект антикорупційним, тому що він взагалі позбавляє адвокатуру дуже багатьох корупційних ризиків.

«Законопроект підтримала Рада Європи», - зауважив Алєксєєв.

За словами нардепа, експерт Ради Європи виступав на засіданні комітету з питань правової політики та правосуддя за дорученням посла Ради Європи і зробив висновок, що даний законопроект - прогресивний та піднімає стандарти адвокатської діяльності до європейського рівня.

Водночас Алєксєєв відзначив, що в законопроекті 9055 є низка спірних питань, що можуть бути врегульовані під час його доопрацювання до другого читання. 

«Якщо структурно та ідейно законопроект правильний, але потребує деяких удосконалень, то парламент ухвалює проект в першому читанні і до другого читання його вдосконалюють. Це нормальний процес і критикувати проект через це - неконструктивно. 99,9% законопроектів проходять два читання та змінюються», - сказав Алєксєєв.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: