У жовтні в українців буде додатковий вихідний

У жовтні в українців буде додатковий вихідний
Загалом, у жовтні буде дев'ять вихідних днів і 22 робочих

День захисника України, що відзначається 14 жовтня, припадає на понеділок

У жовтні 2019 року для працівників з п'ятиденним робочим тижнем буде додатковий вихідний день, оскільки свято День захисника України, що відзначається 14 жовтня, припадає на понеділок.

Про це йдеться у статті 73 Кодексу законів про працю, якою встановлені святкові і неробочі дні.

Загалом, у жовтні буде дев'ять вихідних днів і 22 робочих.

Зазначимо, День захисника України став офіційним святом в 2015 році.

Крім того, 14 жовтня є офіційною датою заснування Української повстанської армії (УПА).

Також 14 жовтня відзначається День українського козацтва. Здавна в цей день в Україні також відзначається велике релігійне свято Покрови Пресвятої Богородиці. Завдяки шанобливому ставленню українського козацтва за цим святом закріпилася ще й друга назва - Козацька Покрова.

Відзначимо, у вересні 2019 року для працівників з п'ятиденним робочим тижнем було дев'ять вихідних і 21 робочий день. Додаткових вихідних днів у вересні не було.

Нагадаємо, за даними опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) восени 2018 року, серед офіційних свят День захисника України є важливим для 14,4% українців.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів рекомендував для раціонального використання робочого часу та створення сприятливих умов праці перенести три робочих дні в 2019 році: з вівторка 30 квітня на суботу 11 травня; з понеділка 30 грудня на суботу 21 грудня; з вівторка, 31 грудня на суботу 28 грудня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: