Світові ціни на нафту впали після оприлюднення даних про резерви США

Світові ціни на нафту впали після оприлюднення даних про резерви США
фото з відкритих джерел

Учасники ринку реагують на звіт Міністерства енергетики США, в якому вказувалося на збільшення запасів нафти на 4,47 млн барелів

Котирування нафти почали падати під час торгів у середу ввечері після оприлюднення даних про запаси енергоносіїв у США та оприлюднення результатів зустрічі ОПЕК+.

Жовтневі ф'ючерси на марки Brent на лондонській біржі ICE Futures подешевшали на $1,99 (1,98%) – до $98,55 за барель.

Котирування ф'ючерсів на WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу знизилися на $2,17 (2,3%) – до $92,25 за барель.

Учасники ринку реагують на звіт Міністерства енергетики США, в якому вказувалося на збільшення запасів нафти на 4,47 млн барелів – до 426,55 млн барелів, минулого тижня. Запаси бензину збільшилися на 163 тисячі барелів і склали 225,29 млн барелів. Запаси дистилятів скоротилися на 2,4 млн барелів, до 109,32 млн барелів.

Експерти очікували зниження запасів нафти на 1,5 млн барелів, зменшення запасів бензину на 1,5 млн барелів і збільшення запасів дистиляту на 1 млн барелів.

Тим часом, в адміністрація США позитивно оцінює рішення ОПЕК+ збільшити квоти на видобуток нафти у вересні на 100 тисяч барелів на добу, заявив у середу радник Держдепартаменту з питань енергетичної безпеки Амос Хохштайн. «Це крок у правильному напрямку», – сказав Хохштайн, якого цитують американські ЗМІ.

У звітах зазначається, що хоча мова йде про незначне збільшення квот, Хохштайн не акцентував на цьому увагу.

«Зрештою, ми не збираємося оцінювати кількість барелів, а те, чи знижуються ціни на нафту», - сказав він. За словами Хохштайна, адміністрація президента Джо Байдена буде прагнути забезпечити подальше зниження ціни на цей енергоресурс.

Крім того, інвестори аналізують рішення міністрів ОПЕК+ збільшити квоти на видобуток нафти у вересні на 100 тисяч барелів на добу. Експерти відзначають, що таке рішення мало вплине на ціни на нафту, пише MarketWatch.

Нагадаємо, ЄС рекомендує імпортерам позначати, що вони не торгують нафтою з РФ .

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: