Аудитори виявили в Укравтодорі порушень на 190 млн грн

Аудитори виявили в Укравтодорі порушень на 190 млн грн
Фінансові порушення виявлено у кожній обласній службі автомобільних доріг

Держаудитслужба перевірила виконання бюджетних програм Укравтодором у 2015-2017 роках

Держаудитслужбою у квітні - серпні 2018 року вперше було застосовано одночасне проведення аудиту виконання бюджетних програм Укравтодором у 2015-2017 роках та ревізій фінансово-господарської діяльності обласних служб автомобільних доріг (САД) за аналогічний період. Про це повідомляє прес-служба Держаудитслужби.

Під час аудиту було охоплено близько 60 млрд грн, з яких майже 35 млрд грн спрямовано обласним САД. Також проведено класичні ревізії фінансово-господарської діяльності згаданих служб, під час яких було проведено 352 зустрічні звірки, досліджено понад 20 млрд гривень.

«Практично у кожній області встановлено випадки неефективного та нераціонального використання коштів, а також неналежного виконання ремонтно-будівельних робіт, завищення вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт, тощо. Контрольними заходами у кожній без винятку обласній САД виявлено фінансових порушень загальна сума яких склала майже 190 млн грн, з яких понад 130 млн грн – порушення напряму пов’язані із виконанням ремонтно-будівельних робіт», - йдеться у повідомленні.

Найбільше порушень виявлено контрольними заходами у САД в Миколаївській, Волинській, Закарпатській, Луганській, Полтавській та Львівській областях.

За результатами досліджень та випробувань, проведених ДП «Дорожній контроль якості» у 2016-2107 роках, виявлено значні дефекти та недоліки, пов’язані, як з недотриманням технології виконання робіт, так і з використанням неякісних матеріалів.

Також аудит засвідчив, що незважаючи на обмеженість наявних фінансових ресурсів, спостерігається постійне перенесення остаточних термінів завершення інвестиційних проектів, які реалізуються за рахунок кредитних ресурсів міжнародних фінансових організацій.

Зокрема по окремих інвестиційних проектах на початковому етапі не було вирішено питання придбання земельних ділянок, на яких планувалось будувати автомобільні дороги, не забезпечено своєчасну розробку та затвердження проектно-кошторисної документації.

Нагадаємо, нещодавно голова уряду Володимир Гройсман заявив, що за три роки в Україні відремонтували та збудували близько 6,5 тис. км доріг.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: