Чернігівщина збільшила генерацію «зеленої» енергії

Чернігівщина збільшила генерацію «зеленої» енергії

За перший квартал збільшення виробництва електричної енергії становить 15%

За І квартал поточного року Чернігівщина збільшила виробництво електричної енергії з відновлюваних джерел. Розпочали роботу 7 генеруючих установок, які залучають енергію сонця. Загальна потужність — 92 кВт. Про це інформує департамент житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Чернігівської облдержадміністрації.

Генератори встановлені у приватних господарствах в селах Лебидівка та Євминка Козелецького району, селищі Хибалівка Куликівського району, селі Талалаївка Ніжинського району, селищі Макошино Менського району, селі Брусилів Чернігівського району та безпосередньо в Чернігові.

Минулоріч одна така установка виробила майже 6 тисяч кВт/год. Враховуючи, що в середньому одне домогосподарство споживає щорічно біля 2 тисяч кВт/год, одного приладу вистачить на забезпечення електроенергією 3-х господарств.

На сьогодні в області вже виробляється 635 кВт енергії лише від сонця. Таким чином за перший квартал збільшення генерації з відновлюваних джерел збільшилося на 15%.

Загальна потужність об’єктів відновлюваної енергетики області, яка поєднує в собі виробництво електроенергії з біомаси, біогазу, сонячної енергії та за допомогою сили води, становить понад 5 тисяч кВт. З початку цього року зазначеними об’єктами вже вироблено понад 7,5 мільйона кВт/год електроенергії.

З 2015 року у відновлювальну енергетику України вкладено понад 550 мільйонів євро.

Читайте також «Українська енергетика зазнала «сонячного» удару».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: