Два енергоблоки АЕС підключили до електромережі після ремонту

Два енергоблоки АЕС підключили до електромережі після ремонту
На Южно-Українській АЕС усунули несправність

Енергоблоки були підключені на Южно-Українській АЕС та Запорізькій АЕС

21 жовтня 2018 року о 6 год 49 хв після успішного усунення несправностей системи автоматичного регулювання турбіни третій енергоблок Южно-Української АЕС було підключено до енергосистеми України. Про це повідомила прес-служба «Енергоатому».

Обладнання першого та другого енергоблоків ЮУ АЕС працює в заданому режимі.

Радіаційна обстановка на ЮУАЕС відповідає нормам безпеки. Радіаційний фон на промисловому майданчику Южно-Української АЕС знаходиться на рівні природних фонових значень і на 21 жовтня складає 0,1 мкЗв / год.

Викиди і скиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищують встановлених допустимих значень.

Напередодні «Енергоатом» заявив, що 20 жовтня 2018 року о 01:44 енергоблок №4 Запорізької АЕС було підключено до енергомережі після закінчення масштабного середнього ремонту.

Четвертий енергоблок Запорізької АЕС підключено до енергомережі на підставі ліцензії про продовження терміну експлуатації, виданої Держатомрегулювання України від 16 жовтня 2018 року.

«Запорізької АЕС виконано повний комплекс робіт з оцінки технічного стану обладнання, підвищення і переоцінки безпеки, заміни обладнання, що відпрацювало свій ресурс. Проведені на енергоблоці роботи повністю відповідають міжнародним стандартам МАГАТЕ, законодавству України в сфері ядерного регулювання, а також загальносвітовому досвіду експлуатації ядерних установок у понадпроектний термін», - зазначив генеральний директор Запорізької АЕС Олександр Остаповець.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: