Ексглава СБУ вимагає перевірити сімейний енергетичний бізнес керівника «Гарантованого покупця»

Ексглава СБУ вимагає перевірити сімейний енергетичний бізнес керівника «Гарантованого покупця»
Керівник ДП «Гарантований покупець» Пилипенко 14 грудня задекларував пряме та опосередковане право власності на 2 сонячні електростанції і енергетичного трейдера

Керівник ДП «Гарантований покупець» має відношення до двох проектів у зеленій енергетиці – Наливайченко

Народний депутат, ексглава СБУ Валентин Наливайченко звернувся до НАБУ з вимогою розслідувати конфлікт інтересів керівника ДП «Гарантований Покупець» Андрія Пилипенка через його сімейний енергетичний бізнес.

Копію відповідного звернення Наливайченко опублікував на своїй сторінці в Facebook.

«Факти, що були встановлені нашою парламентською ТСК, мають негайно розслідувати правоохоронці, а винні мають понести покарання Коротко нагадаю: керівник ДП «Гарантований покупець» пан Пилипенко має безпосереднє відношення до як мінімум двох проектів у зеленій енергетиці. Це означає, що керівник державної компанії сам у себе купує електроенергію і сам собі за неї платить», – повідомив нардеп.

За його словами, в цій схемі вся класика української корупції – компанії, які отримають кошти з держпідприємства, оформлені на найближчих родичів керівника такого держпідприємства.

«Очікую негайної реакції НАБУ. Про результати одразу повідомлю вам», – наголосив нардеп.

Нагадаємо, новий керівник ДП «Гарантований покупець» Андрій Пилипенко 14 грудня задекларував пряме та опосередковане право власності на 2 сонячні електростанції і енергетичного трейдера, які є контрагентами держпідприємства, яке він очолює.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: