Ексміністр побачив, що тепер дороги будують в тих областях, які «близькі» Зеленському

Ексміністр побачив, що тепер дороги будують в тих областях, які «близькі» Зеленському
Зеленський спершу обіцяв на дороги 108 млрд грн, тепер вже говорять лише про 72 млрд, але збудують за них лише 4 тис. км, - Омелян

«Левове фінансування спрямоване на ті області, до яких має відношення президент», - Омелян

Колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян говорить, що нова влада левове фінансування будівництва доріг спрямувала на ті області, до яких має відношення президент Володимир Зеленський – Дніпропетровську та Запорізьку. Про це ексурядовець розповів в інтерв’ю «Главкому».

За словами Омеляна, уряд обіцяє в цьому році добудувати дороги Київ-Дніпро, Миколаїв-Кропивницький і Миколаїв-Кривий Ріг, звідки походить Зеленський. «Всі ці дороги ми почали будувати ще позаминулого року, а тепер вони скажуть, що це вони їх збудували», - зауважив ексміністр.

Омелян говорить, що навіть не буде іронізувати з приводу того, що Зеленський обіцяв збудувати всі європейські дороги одразу. «В стратегії нашого уряду було затверджено, що до 2022 року всі обласні центри будуть зв’язані між собою якісними дорогами. Це порядку 40 тис. км. «Зелені» прийшли, наобіцяли багато, але вирішили, що за п’ять років, починаючи з 2020 року, вони відбудують лише 24 тис. км», - наголосив ексурядовець.

Також Омелян нагадав, що «слуги» багато кричали, що на дорогах крадуть!

«Перевірте, чи стала дешевшою вартість ремонту одного кілометру у 2020 році? Одразу вам відповім – ні! Хоча вартість бітуму мала стати суттєво меншою через падіння в рази ціни на нафту. Але ключовим є те, що вони обіцяли поміняти нашу політику і будувати повністю дорогами, а не кілометрами. Тобто вони беруть умовно Луцьк-Львів чи Суми-Харків чи Маріуполь-Херсон і все роблять. Вони цього не роблять. Вони роблять те ж саме, що робили й ми. У нас всі дороги були зруйновані, і ми бралися спершу за найгірші ділянки, відбудовували їх, а потім рухалися далі. Бо люди не можуть чекати, поки ми повністю збудуємо одну чи дві дороги, а інші в цей час будуть стояти зруйнованими», - пояснив ексміністр.

Омелян говорить, що уряд Гройсмана планував за 100% Дорожнього фонду (це мало скласти 75 млрд грн у 2020 році) і додаткових 10 млрд грн відбудувати цього року 10 тис. км територіальних доріг. «Зеленський спершу обіцяв 108 млрд грн, тепер вже у владі згадують лише про 72 млрд, але збудують за них лише 4 тис. км!», - порахував колишній міністр інфраструктури.

Як повідомлялося, нинішній прем’єр-міністр Денис Шмигаль пообіцяв зберегти у держбюджеті видатки на ремонт доріг. В останньому варіанті бюджету - 2020, за який проголосувала Верховна Рада 13 квітня, на дорожній фонд заклали 72 млрд грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: