Експерти пояснили, як далі вестиме себе гривня після суттєвого укріплення у липні

Експерти пояснили, як далі вестиме себе гривня після суттєвого укріплення у липні

Аналітики прогнозують, що протягом серпня курс знизиться на 1 гривню і на початок осені становитиме 26,4 грн/$

Аналітики впевнені: пік зростання курсу гривні вже пройдений. У понеділок, 5 серпня, на міжбанку курс нацвалюти продовжив зниження і вже становив 25,63-25,67 грн/$. Про це йдеться у статті «Главкома».

У фінансовій групі ICU прогнозують, що протягом серпня курс знизиться на 1 гривню і на початок осені становитиме 26,4 грн/$.

«Восени гривня може послабшати за рахунок попиту на валюту з боку імпортерів. Також в цей період можуть посилитися девальваційні очікування з боку бізнесу та населення», - розповів в коментарі «Главкому» керівник підрозділу з фінансового аналізу корпорацій ICU Олександр Мартиненко.

В ОТП Банку на жовтень прогнозують курс близько 27 грн/$.

«Вже традиційно восени можна фіксувати на валютному ринку саме сезонне підвищення попиту на валюту. Курс зростає.  Ми не прогнозуємо до кінця третього кварталу долар дорожче 27.00», - розповів начальник відділу продажів казначейських продуктів ОТП Банку Юрій Крохмаль.

Слід також нагадати, що на вересень припадає пік виплат за зовнішнім державним боргом - $1,6 млрд. Попередній максимум був в травні ($1,4 млрд). 

Економіст Ерік Найман впевнений, що ці виплати не повинні становити проблеми для валютного ринку, так як в держбюджеті «гроші на виплату зовнішнього боргу є». Вчора Мінфін підтвердив, що коштів на Єдиному казначейському рахунку достатньо для обслуговування державного боргу в найближчі місяці. 

Опитані «Главкомом» експерти сходяться на тому, що на кінець року курс гривні буде – 27,5 грн/$. Тобто повернеться до рівня початку 2019 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: