Глава «Укрзалізниці» оцінив збитки компанії від війни

Глава «Укрзалізниці» оцінив збитки компанії від війни
фото ілюстративне

Протягом 2023 року «Укрзалізниця» не планує підіймати тарифи ні на пасажирські, ні на вантажні перевезення

Через повномасштабне вторгнення РФ «Укрзалізниця» закінчила 2022 рік з чистим збитком майже 11 млрд грн. Про це повідомив голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін під час брифінгу.

Збиток від пасажирських перевезень сягнув 13 млрд грн. Це притому, що товариство отримало 10 млрд грн фінансової допомоги від держави.

«Ми нормально ставимося до збитку в минулому році й маємо плановий збиток на 2023 рік, адже ми продовжуємо виконувати важливу держфункцію. У 2023 році через велике соціальне навантаження та обмеження вантажоперевезень "Укрзалізниця" очікує збитки у 20,2 мільярда гривень», – зазначив Камишін.

Голова правління зазначив, що підвищення тарифів на вантажні перевезення не дозволило суттєво компенсувати збитки, адже їх обсяги минулого року впали вдвічі через:

  • війну;
  • зруйновані підприємства;
  • блекаут;
  • обмеження на використання електроенергії.

Камишін уточнив, що доходи компанії у 2023 році становитимуть близько 83,9 млрд грн, видатки – 107,9 млрд грн. При цьому протягом 2023 року «Укрзалізниця» не планує підіймати тарифи ні на пасажирські, ні на вантажні перевезення.

Раніше уряд підрахував збитки довкіллю від російської агресії.

Також KSE повідомила про збитки, які Росія завдала інфраструктурі України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: