«Йдуть на більшу зарплату». Керівник НАЗК нарікає на шалений відтік кадрів

«Йдуть на більшу зарплату». Керівник НАЗК нарікає на шалений відтік кадрів
На думку голови НАЗК, той рівень оплати праці, що зараз є в агентстві, не в повній мірі забезпечує можливість відбору доброчесних кандидатів
фото: НАЗК

Павлущик: Спеціалісти, які проводять перевірки або моніторинг способу життя, отримують приблизно 35-45 тис. грн на місяць

За останні чотири-п’ять місяців з команди Національного агентства з запобігання корупції (НАЗК), яка становить біля 400 осіб, звільнилося близько 80. Про це розповів голова НАЗК Віктор Павлущик в інтерв'ю «Главкому».

«Коли я проводжу бесіди з працівниками, вони чесно кажуть, що основна причина (звільнення - «Главком»), – знайшли роботу з більшою заробітною платою», – пояснює Павлущик.

За його словами, хтось із працівників йде в НАБУ детективами, хтось – в інші правоохоронні органи, міністерства, відомства або приватний сектор, де більша зарплата. Щодо заробітньої плати в агентстві, то, як інформує голова відомства, спеціалісти, які проводять повні перевірки або моніторинг способу життя, отримують приблизно 35-45 тис. грн на місяць. Однак, на різних рівнях зарплата є різною.

«Для висококваліфікованих працівників важливе забезпечення тих гарантій незалежності НАЗК, які прописані в законі і в міжнародних договорах і угодах. Одна з гарантій такої незалежності – це належний рівень заробітної плати», – наголосив Павлущик. На його думку, той рівень оплати праці, що зараз є в НАЗК, не в повній мірі забезпечує можливість відбору доброчесних та висококваліфікованих кандидатів з достатнім рівнем необхідних знань та професійних навичок.

Нагадаємо, в Україні середня заробітна плата за вакансіями у серпні 2024 року порівняно з серпнем минулого року зросла на 18,9% до 19 674 грн. Про це повідомило Міністерство економіки, посилаючись на портал work.ua. А середня зарплата за резюме зросла за рік на 14% до 20 503 грн. За даними Мінекономіки, у першому півріччі середня зарплата у сфері «Інформація та телекомунікації» становила 49 831 грн.

Прикметно, що проєктом закону про держбюджет-2025 ряду органів влади буде збільшена зарплата. Зокрема, в НАЗК зарплати ймовірно збільшаться на 7,4%.

До слова, через війну та мобілізацію столиці бракує працівників комунальних служб. Віталій Кличко: «У нас не вистачає працівників чоловічих професій і дефіцит кадрів достатньо великий».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: