ЄС та Мексика досягли попередньої згоди щодо спільної ЗВТ

ЄС та Мексика досягли попередньої згоди щодо спільної ЗВТ

Мехіко та Брюссель прагнуть розширити стару угоду про вільну торгівлю

Європейський Союз та Мексика досягли попередньої згоди щодо спільної зони вільної торгівлі (ЗВТ). Про це сторони повідомили у суботу, 21 квітня.

Мехіко та Брюссель розглядали оновлення 21-річної угоди, яка переважно стосується промислових товарів. Її хотіли розширити продукцією сільського господарства, сфери послуг, інвестиціями та держзакупівлями. Ідеться також про положення щодо стандартів праці та захисту довкілля. Домовленість досягнута після «багатьох місяців напружених переговорів», ідеться у спільному комюніке, яке цитує агентство Reuters.

Зняття бар'єрів у вільній торгівлі між ЄС та Мексикою відбувається на тлі протекціоністської політики, до якої схильна адміністрація президента США Дональда Трампа. Нещодавно представники США, Канади та Мексики розпочали переговори щодо перегляду умов Північноамериканської угоди про вільну торгівлю (NAFTA). Невдоволення чинними умовами угоди висловив уряд Трампа.

Нагадаємо, уряд Мексики оголосив про введення антидемпінгових мит на продукцію з вуглецевої сталі, яку отримує з чотирьох країн, у тому числі з України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: