Картину Нельсона Мандели продали на аукціоні за $112 тисяч

Картину Нельсона Мандели продали на аукціоні за $112 тисяч

На картині Мандели зображена тюремні двері камери №5 з ключем

Картина під назвою The Cell Door, Robben Island була написана Нельсоном Манделою в 2002 році

На аукціоні в Нью-Йорку за $112 тисяч продали картину колишнього президента Південно-Африканської Республіки ( ПАР) Нельсона Мандели, на якій зображені двері його тюремної камери на острові Роббен.

Про це йдеться в повідомленні аукціонного будинку Bonhams.

На торги картину виставила донька колишнього президента ПАР, Пумла Маказіва. Вона розповіла, що після відходу з поста президента її батько не знаходив, чим себе зайняти.

«Я думаю, для нього мистецтво було прекрасним способом самовираження або спробою примиритися з його історією... Усім його життям», – сказала вона.

Картина під назвою The Cell Door, Robben Island була написана в 2002 році. Тюремна камера африканського лідера, де Мандела провів 18 років (всього він провів за ґратами 27 років), задовго до цього стала справжньою пам’яткою, її відвідували багато державних діячів, включаючи колишнього президента США Барака Обаму.

Мандела – перший чорношкірий президент ПАР (1994-1999), один з найвідоміших борців за права людини, лауреат Нобелівської премії миру 1993 року. Він пішов з життя в грудні 2013 року у віці 95 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: