Коболєв поскаржився, що досі не отримав другу частину премії за перемогу над «Газпромом»

Коболєв поскаржився, що досі не отримав другу частину премії за перемогу над «Газпромом»
Колишній глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв 
Фото: 24 канал

У 2018 році наглядова рада «Нафтогазу» схвалила виплату премій у розмірі 1% від суми виграшу в арбітражі

Колишній глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що так і не отримав другу частину премії за перемогу над російським «Газпромом» у Стокгольмському арбітражі. Про це він заявив в інтерв'ю «5 каналу».

Коболєв зазначив, що виплата другої частини премії керівництву НАК «Нафтогаз України» була заблокована «через політичний тиск». Однак, в кінці 2020 року позиція уряду і перших осіб держави з цього питання змінилася, запевнив Коболєв.

«Відповідно, першим другу частину премії отримав пан Вітренко (чинний голова «Нафтогаз України», – ред.), Потім всі інші частини премії отримали всі інші співробітники, які мали на це право, крім мене. У моєму контракті ця премія була відстрочена на період закінчення контракту», – розповів Коболєв.

Колишній глава «Нафтогазу» наголосив, що бачить певний прогрес у керівництва країни в розумінні питання, що «без ринкових зарплат очікувати ефективну роботу, особливо від компаній – просто неможливо».

Нагадаємо, у 2018 році наглядова рада «Нафтогазу» схвалила виплату премій у розмірі 1% від суми виграшу в арбітражі. Першу частину премій на суму $20,7 млн виплатили відразу. Гроші отримав 41 співробітник компанії. Зокрема, за даними ЗМІ, голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв отримав $7,9 млн, а Вітренко – $6 млн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: