Колишній губернатор Закарпаття розповів, чому місцеві не хочуть очолювати область

Колишній губернатор Закарпаття розповів, чому місцеві не хочуть очолювати область
Геннадій Москаль вважає, що децентралізація президента Зеленського не допоможе регіону стати заможним

На Закарпатті немає дотацій, немає субвенцій, немає грошей на всі програми, - Москаль

Геннадій Москаль, колишній голова Закарпатської і Луганської обласних державних адміністрацій вважає, що місцеві не хочуть очолювати область, бо всі відчули фінансову кризу. Таку думку колишній посадовець висловив в інтерв’ю «Главкому».

«У дотаційній області, якою є Закарпаття, немає дотацій, немає субвенцій, немає грошей на всі програми, соціально-економічний розвиток, фонд регіонального розвитку, дороги», - стверджує Москаль.

Експосадовець вважає, що децентралізація президента Зеленського не допоможе регіону стати заможним.

За словами Москаля, це як мертвому кадило. «Ми то Адміністрацію президента переносимо в Український дім, то десь за Київ перенести столицю хочемо... Треба було вчитися у радянських школах, коли вчили політекономію. Тоді чітко казали, посилаючись на Маркса: «Первичное - базис, а вторичное — надстройка».  У нас сьогодні «надстройка» є головним, а про базис всі забули. Тому немає ані виконання бюджету, ані виконання збору податків, адміністрування», - вважає Москаль.

Нагадаємо, Геннадій Москаль відомий не лише на Закарпатті, чи Луганщині, де він очолював області, а й у всій Україні. Він працював заступником голови МВС, наприкінці 90-х очолював ГУ МВС у Криму. Зараз вже понад пів року не працює на державній службі. Наприкінці квітня 2019-го він написав заяву про відставку з посади голови Закарпатської облдержадміністрації, яку задовольнив новообраний президент Володимир Зеленський у червні. Призначений у липні минулого року новий керманич області Ігор Бондаренко зміг протриматися на своїй посаді лише пів року і був звільнений з формулюванням «у зв’язку з відсутністю результатів». Нині на Закарпатті немає повноцінного керівника. Виконувачем обов’язків є Олексій Гетманенко.

Читайте більше:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: