Криза в громадському харчуванні. Кожен другий ресторан втрачає виторг
У половини закладів спад на 30% і більше
Після відновлення повноцінної роботи ресторанів і кафе виторг у 54% закладів громадського харчування просів порівняно з відповідним періодом минулого року, у половини з них спад на 30% і більше. Про це свідчить дослідження компанії з автоматизації кафе, ресторанів і магазинів Poster.
Зокрема, всього у 17% закладів у липні 2019 року порівняно з липнем 2018 року зафіксовано спад виторгу, тільки у 6% з них він просів на 30% і більше. У 2020 році порівняно з 2019 роком ці показники – 54% і 28% відповідно.
У середньому виторг закладів громадського харчування в липні 2019 року порівняно з липнем 2018 року зріс на 46% проти зростання на 3% з 2019 року по 2020 рік. Тобто зростання виторгу в досліджуваних закладів сповільнилося більш ніж у 15 разів.
«Нам стало цікаво подивитися, як сильно карантин вплинув на динаміку виторгу: де слід карантину, а де просто щорічний тренд. Ми спеціально відібрали у вибірку досліджень ті заклади, які працюють у галузі вже понад три роки. У ресторанному бізнесі багато новачків закриваються протягом першого року життя. Нам же хотілося оцінити вплив пандемії на найбільш успішні й стабільні заклади, які відкрилися задовго до карантину і встигли настроїти всі внутрішні процеси до кризи», – уточнив співзасновник і CEO Poster Родіон Єрошек.
Як повідомлялося, відсвяткувати весілля в українському ресторані можна у кількості не більше 10 людей. Бажано робити це на свіжому повітрі. В ресторан потрібно заходити у масках.
Нагадаємо, півтори тисячі столичних заклади щодо дотримання стандартів роботи в умовах обмежувальних заходів перевірили зведені групи контролю Держпродспоживслужби, Муніципальної охорони і поліції. На майже 600 закладів склали протоколи про порушення карантину. Сім закладів закрили.
Коментарі — 0